-%35

Ofis Yazıları

1. Hamur
Kapak: Karton
191,75 ₺ 295,00 ₺

495 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


  • Kapak Türü: Karton
  • Sayfa Sayısı: 600
  • Basım Tarihi: Kasım 2017
  • Kaçıncı Baskı: 2.Baskı
  • Son Basım Tarihi: Aralık 2017
  • Ebat: 13,5 X 19,5

Franz Kafka: Ofis Yazıları Kafka’nın üst düzey bir bürokrat olarak yaptığı iş yazışmalarının en ilginçlerini bir araya getiriyor. Bu yazışmalar Kafka’nın, genel kanının aksine, ofiste sıkıcı evrak işleri arasında kaybolmuş, gündelik hayatına yabancılaştığı için hayal dünyasına sığınan önemsiz bir memur olmadığını, hünerli bir avukat, zeki bir dava takipçisi ve döneminin sosyal, ekonomik ve politik meseleleri konusunda yenilikçi düşünceleri olan bir fikir adamı olduğunu gözler önüne seriyor.
Kafka’nın ofis yazılarıyla eserleri arasındaki paralellikleri inceleyen kitap, yazarın birbiriyle bağdaşmadığı varsayılan iki kimliğinin aslında birbirini besleyen, birbirinden ayrı düşünülemeyecek kimlikler olduğunu, geceleri kaleme aldığı romanlarının gündüz yaptığı ofis yazışmalarından esinlendiğini öne sürüyor.
Dünyanın en önemli iki Kafka uzmanı ve Amerika’nın önde gelen insan hakları avukatlarından biri tarafından hazırlanan çalışma, Kafka’nın dünyasını daha iyi anlayabilmemizi sağlayan çok farklı bir bakış açısı sunuyor.
“Bu çalışma Kafka’yı ve eserlerini daha iyi anlamamıza büyük bir katkı sağlıyor.”"--Harold T. Shapiro,
“Franz Kafka: Ofis Yazıları okurları şaşırtıcı, yeni bir Kafka’yla tanıştırıyor: Yasal ve edebi çalışmaları birbiriyle yakından ilişkili, üst düzey, kendine güvenli bir bürokrat.” John Zilcosky
"Bu yetkin eser, Kafka çalışmalarındaki bir boşluğu dolduruyor ve onun gündüzleri bir sigorta şirketinde çalışıp geceleri romanlar yazmanın çelişkisiyle işkenceler çeken bir deha olduğuna dair algıyı değiştiriyor.” M. McCulloh, Choice

 

Puanınız