-%35

Edebiyat Hayatımı Nasıl Kurtardı

1. Hamur
Kapak: Karton
71,50 ₺ 110,00 ₺

495 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


Kategoriler

  • Kapak Türü: Karton
  • Yayın Dili: Türkçe
  • Sayfa Sayısı: 180
  • Basım Tarihi: Mart 2018
  • Kaçıncı Baskı: 1.Baskı
  • Son Basım Tarihi: Mart 2018

“Shields zarif, cazibeli ve çok komik bir yazar… konusu kendisi olsa da, anlattıkları bütün okurlar ve yazarlar için faydalı hatta ilham verici.” The Boston Globe

“Günümüzün en içten denemecilerinden biri. Kıvrak zekâlı Shields, okunmaya değer bir yazar.” Chicago Tribune

“Zekice, kendini ciddiye almayan, mizah dolu bir kitap.” The Plain Dealer

David Shields, tüm dünyada tartışmalar başlatan ve günümüzde edebiyatın nasıl olması gerektiğiyle ilgili birçok tabuyu yıkan Gerçeklik Açlığı: Bir Manifesto’dan sonra, Edebiyat Hayatımı Nasıl Kurtardı’da gerek sıradışı fikirleri gerekse türlerle oynayan farklı tekniğiyle bir kez daha yazının imkânlarını genişletiyor.

Eleştiri ve otobiyografi türlerini ustalıkla birleştiren David Shields, edebiyatın hayatı yaşamaya değer ya da en azından katlanabilir kılma gücü üzerine düşünüyor. Okuduğu kitapların insanın yalnızlığına çare olup olamayacağını sorgularken, bir yandan da kendi tutarsızlıklarının, kişilik kusurlarının, kederlerinin ve derin umutsuzluğunun labirentlerinde dolaşıyor.

Nabokov’dan magazin figürlerine, Proust’tan Örümcek Adam’a uzanan farklı üslubuyla Edebiyat Hayatımı Nasıl Kurtardı, okumak ve yazmak üzerine olağanüstü zekice, benzersiz bir kolaj.

Puanınız