-%35

1984

1. Hamur
Kapak: Karton
48,75 ₺ 75,00 ₺

495 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


Kategoriler

  • Kapak Türü: Karton
  • Yayın Dili: Türkçe
  • Sayfa Sayısı: 304
  • Basım Tarihi: Ocak 2021
  • Kaçıncı Baskı: 1.Baskı
  • Son Basım Tarihi: Ocak 2021

Özgürlük iki kere ikinin dört ettiğini söyleyebilmektir…
Dış Parti üyelerinden Winston Smith, Doğruluk Bakanlığı’nın istekleri doğrultusunda geçmişi yeniden yazmakla görevliydi. Çünkü onun dünyasında dün, gerektiğinde yeniden şekillendirilir, tüm kayıtlar yok edilir, her kitap baştan yazılır, her resim yeniden boyanır, her heykele, caddeye ve yapıya yeni adlar takılırdı. Yazdığı yalanlar ve değiştirdiği tarihle kendi yaşadığı gerçeklik arasındaki boşluk büyümeye başlayınca Winston zihnine ve geleceğine sahip çıkabileceği bir kaçış yolu aramaya başladı. Ama içindeki en ufak şüphe bile onu ele vermeye yeterdi. Çünkü Büyük Birader’in gözü her zaman üzerindeydi ve Düşünce Polisi neredeyse aklından geçenleri bile okuyabilirdi. Yine de deneyecekti çünkü bazı yenilgiler ötekilerden daha iyiydi.

Edebiyatın tartışılmaz en önemli klasiklerinden 1984, totaliter bir rejim altında sürdürülen kâbus gibi bir hayata dair gerçekçi olduğu kadar büyüleyici ve korkutucu bir gelecek senaryosu. Bilgiden düşünceye, duygulardan hafızaya dek her şeyi kontrol eden bir iktidarın egemen olduğu bir dünyada, gerçeğin, bireyselliğin ve özgürlüğün yok edilmesi üzerine güçlü ve zamansız bir başyapıt.

İngiliz yazar George Orwell’ın ilk kez 1949 yılında yayınlanan romanı 1984, totaliter bir rejimin baskısı altında kapana kısılmış bir adamın sarsıcı hikâyesini anlatan distopik bir roman. Devletin, vatandaşının özgürlük alanını ihlal ettiği, totaliter ve baskıcı bir rejimde kurgulanan hikâye, 1984 yılında, hayali bir gelecekte resmediliyor. 
Yirminci yüzyılın en büyük başyapıtlarından kabul edilen 1984’ün yarattığı hayali ve acımasız dünya, zaman geçtikçe günümüz dünya düzenine dair daha önemli ve daha korkutucu bir gerçekliği haykırıyor.
Başkahramanının kendisini kuşatan acımasız kapanın içindeki çırpınışı, 1984’ü kimi zaman distopik bir roman olmaktan çıkarıp günümüz modern toplum düzenine ustaca ayna tutuyor. Bilimkurgu edebiyatına yön veren başlıca eserlerden olan roman, hem dili hem de yaratıcı dünyasıyla nesillerdir okuru büyüleyen, eskimeyen bir klasik

Puanınız