-%35

Genç Bir Doğabilimcinin Günlüğü

3. Hamur
Kapak: Karton
146,25 ₺ 225,00 ₺

495 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


Kategoriler

  • Kapak Türü: Karton
  • Sayfa Sayısı: 248
  • Basım Tarihi: Mayıs 2023
  • Kaçıncı Baskı: 1.Baskı
  • Son Basım Tarihi: Mayıs 2023
  • Ebat: 13,5 X 21

Dara McAnulty, ailesiyle birlikte Kuzey İrlanda'daki Morne Dağları yakınlarında yaşayan otizmli bir gençtir. RSPB Madalyası’nı şimdiye kadar kazanan ve “The Books Are My Bag” okur ödülleri için son listeye giren en genç yazardır. Ayrıca 2020’de Wainwight Ödülü’nü kazanan McAnulty, 2021’den beri The Irish Times gazetesinde doğa üzerine köşe yazıları yazmaktadır. 

McAnulty, kendisini bildiğinden beri en yakın arkadaşı doğaydı. Doğayla kurduğu bu sıkı bağın bir neticesi olarak, on dördüncü yaşında Genç Bir Doğabilimcinin Günlüğü’nü kaleme aldı. Bu kitap, onun zihninin içindeki dünyanın dört mevsimlik resmini çiziyor. İlkbaharla başlayıp kış mevsimiyle biten günlük hem yazarın hayatını birinci ağızdan öğrenmemizi sağlıyor hem de doğada mevcut olan birçok mucizenin farkına varmamıza yardımcı oluyor. 

Genç Bir Doğabilimcinin Günlüğü, sadece çevre bilincimizi geliştirmekle kalmayacak; yazar gibi otizmle mücadele eden gençlere ve ailelerine de ilham verecek. Çünkü elinizdeki kitap, bir öğretmenin yazarın anne ve babasına “Oğlunuz bir paragrafı bitirmek şöyle dursun, asla tam bir kavrayış geliştiremeyecek.” demesine rağmen yaşama duyulan tutku ve sevginin yegâne eseridir.

Genç yaşta birçok başarıya imza atan Dara McAnulty, azim dolu hayatının kapısını Genç Bir Doğabilimcinin Günlüğü isimli kitabıyla okurlarına açmaktadır. Bu kapıdan içeri adım attığınızda otizmli bir gencin doğayla kurduğu sıkı bağı, başarıya giden yolda bunu kendisine nasıl rehber edindiğini ve doğanın bilinmeyen güzelliklerinin neler olduğunu keşfedeceksiniz. İlkbahar mevsimiyle başlayıp kış mevsimine uzanan bu keyifli yolculuğa birlikte çıkmaya ne dersiniz?
Gelin, yaşama duyulan azim ve sevginin satırlarında buluşalım!

Puanınız