-%35

Global Dengesizliklerin Dengesi

1. Hamur
Kapak: Karton
120,25 ₺ 185,00 ₺
Stokta Yok

495 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


Kategoriler

  • Kapak Türü: Karton
  • Yayın Dili: Türkçe
  • Sayfa Sayısı: 292
  • Basım Tarihi: Mayıs 2008
  • Son Basım Tarihi: Mayıs 2008
  • Ebat: 13,5 X 19,5

1989 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nden işletme lisans, 1989-1995 yılları arasında ise Virginia Tech'den işletme yüksek lisans, iktisat yüksek lisans ve iktisat doktora derecelerini alan Saruhan Özel, 1997 yılından beri DenizBank'ta başekonomistlik görevini sürdürmekte ve aynı zamanda çeşitli üniversitelerde öğretim üyeliği yapmaktadır. "Global Dengesizliklerin Dengesi", "Global Finansal Krizler" ve "Türkiye'de Enflasyon, Devalüasyon ve Faiz" adlı kitaplarından sonraki üçüncü kitabıdır.


"Global Dengesizliklerin Dengesi"nde dünya ve Türkiye ekonomisinde 2000'li yıllarda yaşananlar anlatılıyor. Ortaya çıkan bu ekonomik düzenin altyapısının nasıl kurulduğu, yarattığı fırsatlar ve sorunlar, bu sorunlarla nasıl başa çıkılabileceği gösteriliyor. Yeni global ekonomik düzende Türkiye'nin yeri tartışılıyor.

"Global Dengesizliklerin Dengesi", 2007 yılında ABD'de patlak veren ipotek krizinin perde arkasından Çin ve Hindistan'ın global ekonomiye nasıl entegre olduklarına, Putin'in Rusya'yı yeniden süper güç yapma çabalarından Türkiye'nin mevcut ekonomi politikalarıyla yeni global ekonomik düzende kendisine nasıl bir yer edinebileceğine kadar birçok konuda okurları sade bir dille bilgilendiriyor.

Puanınız