-%35

Kalem Yapın Beni Kalem

1. Hamur
Kapak: Karton
373,75 ₺ 575,00 ₺
Stokta Yok

495 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


Kategoriler

  • Kapak Türü: Karton
  • Yayın Dili: Türkçe
  • Sayfa Sayısı: 960
  • Basım Tarihi: Temmuz 2015
  • Kaçıncı Baskı: 1.Baskı
  • Son Basım Tarihi: Temmuz 2015

Türk edebiyatının büyük ustalarından Aziz Nesin, hayatı boyunca, öyküden romana, denemeden eleştiriye, oyundan şiire hemen her türde, yeri doldurulamayacak yüzlerce yapıta imza attı. Türk mizahının en çarpıcı örneklerini vererek her kesimden, her yaştan geniş bir okur kitlesinin beğenisini kazandı. 

Nesin, aydın, üretken ve özgün bir yazar olduğu kadar, düşüncelerini eyleme dönüştüren, bedeli ne olursa olsun duruşundan ödün vermeyen bir aktivist olarak yaşadı. Ömrü boyunca aralıksız çalışarak elde ettiği varlığıyla Nesin Vakfı’nı kurdu. Vakıfta yoksul çocuklara sahip çıkarak, onların ezbere dayalı tek tip eğitim yerine, yeteneklerine göre yapıcı, kurucu, yaratıcı, üretici, dürüst, kendine güvenli, yardımsever bireyler olacak biçimde eğitilmelerini sağladı. Vakıf, Ali Nesin’in başkanlığında varlığını ve faaliyetlerini sürdürüyor.

Everest Yayınları olarak, usta yazarın doğumunun 100. yılında Tek Ciltte seçkisiyle, eserlerinden örnekler vererek onu geniş kitlelere her yönüyle ve en doğru biçimde tanıtabilme amacı taşıyoruz.

İyi ki doğdun Aziz Nesin…

Kalem yapın beni kalem
Şiirler yazan sevi üstüne
Ölüm kararı değil
Ölünce yaşamalıyım defne yapraklarında
Sakın ola ki
Silahlarda değil

Puanınız