-%35

Arşimetin Elyazmaları

146,25 ₺ 225,00 ₺

495 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


Kategoriler

  • Kağıt Türü: 1. Hamur
  • Kapak Türü: Karton
  • Türü: Siyah - Beyaz
  • Yayın Dili: Türkçe
  • Sayfa Sayısı: 328
  • Basım Tarihi: Temmuz 2012

1204 yılının Nisan ayında Hıristiyan askerleri Filistin 'i kurtarma misyonuyla çıktıkları saferde hedeflerine varamadılar ve Avrupa' nın en zengin kenti olan Konstantinopolis'i yağmaladılar. Atina başpiskoposunun erkek kardeşi Nicetas Choniates bu katliamı görgü tanığı olarak nakletti. Muhteşem bir kilise olan Ayasofya'nın görkemli hazineleri paramparça edilerek askerlere dağıtıldı. Yağmalanmış kentte insandan çok kitap bulunmaktaydı. Bu hazineler arasında antik dünyanın en büyük matematikçisi ve gelmiş geçmiş en büyük düşünürlerden Arşimet'in eserleri de bulunuyordu. π sayısının değerini yaklaşık olarak hesaplamış, ağırlık merkezleri teorisini geliştirmiş ve Newton ve Leibniz'den 1800  yıl önce kalkülüsün gelişimine doğru adımlar atmıştı. Kentin yağmalanması sırasında yok olan yüz binlerce kitaptan farklı olarak Arşimet'in metinlerinin bulunduğu üç kitap da kurtuldu. Reviel Netz ve William Noel Arşimet'in palimpsestinin olağanüstü macerasını Arşimet'in kefişleriyle birlikte anlatıyorlar.

 
"Reviel Netz zamanımızın en yaratıcı matematik tarihçilerinden biri ... Will Noel, elyazmaları ile ilgili tarihi çok canlı bir şekilde anlatıyor ...
Arşimet'in Elyazmaları olağanüstü bir kitap ve eski Yunan matematiğini herkesin anlayacağı bir dille anlatmak gibi zor bir işi başarıyor."

- Physics Today


"Matematik tarihi derslerinde kullanılabilecek değerli bir kaynak."

- Mathematics Teacher, 11/08


" ... harika kitap ... Sadece bir matematik, bilim ya da tarih değil, aynı zamanda gizemli bilmecelerin ve çok daha fazlasının yer aldığı bir kitap... Eğlenceli olduğu kadar eğitici ve ilham verici; matematiği zevkli hale getiriyor."

-American Author's Association

Puanınız