-%35

Öğrenme Yetersizliği

1. Hamur
Kapak: Karton
74,75 ₺ 115,00 ₺

495 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


  • Kapak Türü: Karton
  • Yayın Dili: Türkçe
  • Sayfa Sayısı: 230
  • Basım Tarihi: Temmuz 2011
  • Kaçıncı Baskı: 1.Baskı
  • Son Basım Tarihi: Temmuz 2011
  • Ebat: 13,5 X 19,5

Kimi kişilerin yön anlayışı yoktur. Güneşin nereden doğduğunu, nereden battığını, yıllarca oturdukları kentin belirli bir semtinin kendi bulundukları yere göre nereye düştüğünü bilemezler. Kimileri de uzaklık ve yakınlığı, bir şeyin boyunu, büyüklük ve küçüklüğünü kestiremezler. Kimisi ise harita kullanmasını beceremez, öğrenemez. Bu gibi şeyleri öğrenmede zorluk çeken bir çocuğun okulda karşılaşacağı sıkıntıları, uğrayacağı akıbeti tahmin etmek güç değildir. ;
Son yıllarda psikolog ve pedagogları en çok uğraştıran ve dikkatlerini üzerinde toplayan problemlerden biri ve belki de en başlıcası bu tip öğrenme zorlukları olmuştur.
Öğrenme zorlukları konusuna yeterince eğilinmediği için, çoğu zaman bu çocuklar geri zekâlı zannedilmekte ve bu korkunç yanlış teşhis sonucu kendilerine geri zekâlı muamelesi yapılan çocukların hem zihinsel gelişmeleri engellenmekte, hem de bu, duygusal açıdan birçok soruna yol açmaktadır.
Bu kitapta, öğrenme zorluğu olan çocukların tanınmasında ve onların eğitiminde tutulacak yollar gösterilmektedir. Temelde psiko-nörolojik olmakla beraber, konu biyoloji, psikiyatri, pedagoji ve dil patolojisi açısından da incelenmektedir. Amaç öğrenme zorluğu olan ve normal eğitim metotlarıyla öğrenemeyen çocukların ihtiyacı olduğu özel ve yardımcı öğretim düzeninin ana çizgilerini çizmek, nörolog, psikolog ve eğitmenlerimizin bu konuya ilgilerini çekmek ve yardımlarını davet etmektir.
Kitabın öğretmen okullarında ders kitabı olarak kullanılmasının çok yararlı olacağı ve her gün öğrenme zorluğu çeken çocuklarla karşılaşan eğitmen, öğretmen ve psikologlar için bir boşluğu dolduracağı kanısındayız. Ayrıca öğrenme olayının ne olduğunu anlamaya yardım etmesi bakımından çocuklarımızın öğrenmelerini kolaylaştıracağını da ummaktayız. 

Puanınız