-%35

İngilizce Temel Ticari Yazışmalar Kılavuzu

1. Hamur
Kapak: Karton
146,25 ₺ 225,00 ₺

495 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


Kategoriler

  • Kapak Türü: Karton
  • Yayın Dili: Türkçe
  • Sayfa Sayısı: 344
  • Basım Tarihi: Ocak 1999
  • Kaçıncı Baskı: 1.Baskı
  • Son Basım Tarihi: Eylül 2008
  • Ebat: 16,5 X 25,5
  • Editör: Rana Gürtuna
  • Yayın Yönetmeni: Rana Gürtuna

Elinizdeki bu, "İngilizce-Türkçe Temel Yazışma El Kitabı" ithalatçılar, ihracatçılar, gümrük komisyoncuları, uluslararası taşı¬macılık şirketleri, yabancı bankalar, yabancı şirketlerle çalışan ya da çalışmak isteyen kuruluşlar ve kişiler, turizm şirketleri, tercüme büroları, eğitim ve danışmanlık hizmeti veren kuruluşlar, İngilizce ve Türkçe yazışmalar yapmak durumunda olan sekreterlerin ihtiyacına cevap verecek nitelikte hazırlanmıştır.Yazın diliyle yazıldığı için bu mektupların yaklaşık tamamı kalıp cümlelere dayanır. Ve bu yüzden sizin durumunuza uyma¬yan cümleleri değiştirebilmenizin yanısıra İngilizce'yi çok iyi bilmenizi de gerektirmemesi size büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Kitap, Türkçe ve İngilizce olarak iki bölümden oluşmaktadır. Çift sayılı sayfaların sol bölümünde belirli bir konuda kalıp bir mektup vardır. Burada koyu olarak yazılan kısım kullanıcı için bir seçenek vermektedir. Kullanıcı, koyu yazılan bu ifade ya da cümleleri aynen ya da dağiştirerek kendisine uyan bir ifade kullanabilir. Koyu kısmın dışında kalan kesim ise kalıp mektuptur. Kitap 14 bölümden oluşmaktadır.İlk on bölümde çeşitli konularda Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmış kalıp ve hazır mektup örnekleri vardır. Onbirinci bölümde; özellikle günümüzde çok ihtiyaç duyulan, taşımacılıkla ilgili; Türkçe ve hemen altında İngilizce olarak verilmiş temel cümleler yer almaktadır. Kullanıcı bu cümleleri kalıp mektuptaki cümlelerle değiştirerek kullanabilir.
Onikinci bölümde; Bankacılık ve Ticaret' sözcük ve terimlerini kapsayan İngilizce - Türkçe olarak hazırlanmış bir sözlük yer almaktadır.
Onüçüncü bölüm; çağdaş yazışmalarda az yer kaplaması açısından çok kullanılan kısaltmalar bölümüdür. Bu bölümde kısaltmaların değişik ülkelerde kullanılan biçimleri birarada verilmiştir. Kısaltmanın hemen ardındaki koyu yazılı bölüm, o kısaltmanın İngilizce açılımıdır. Bunu izleyen kısım ise hem İngilizce açılımı vermekte hem de Türkçe anlamını. Ondördüncü ve son bölümde ise yazışmalarda gerekli olabilecek genel bilgiler yer almaktadır.

 

Puanınız