-%35

Düşen Şeylerin Gürültüsü

1. Hamur
Kapak: Karton
107,25 ₺ 165,00 ₺

495 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


  • Kapak Türü: Karton
  • Yayın Dili: Türkçe
  • Sayfa Sayısı: 275
  • Basım Tarihi: Eylül 2012
  • Kaçıncı Baskı: 2.Baskı
  • Son Basım Tarihi: Kasım 2021

2014 Uluslararası Impac Dublin Edebiyat Ödülü'nü Kazandı.

Hukuk fakültesinde öğretim görevlisi olan Antonio Yammara, uğradığı bilardo salonunda gizemli bir adam olan Ricardo Laverde ile tanışır ve arkadaş olur.

Fakat Antonio'nun tüm sorularına rağmen Laverde, geçmişinden bahsetmekten ısrarla kaçınmaktadır. Ta ki bir gün elindeki kasedi dinleyebileceği bir yer bulması için yardım isteyene kadar.

Kasedi dinleyip Şiir Evi'nden çıktıklarında, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğrarlar. Laverde ölür, Antonio ise şans eseri hayatta kalır.

Olayın etkisini üzerinden atamayan, kendiyle ve geçmişiyle hesaplaşmaya başlayan Antonio, Laverde'nin hikâyesinin İzini sürerek Kolombiya'nın geçmişine ve karanlıkta kalmış sırlara doğru bir yolculuğa çıkar.

Yaşarken farkına varamadıkları ortak geçmiş, Antonio ile Laverde'nin kaderini birleştirecektir. Vâsquez, ona 2011 yılında İspanya'nın en prestijli edebiyat ödüllerinden; Alfaguara Ödülü'nü kazandıran bu etkileyici romanında hafızanın peşine düşüyor.

Düşünmeden yaşanabilir, diyor Cortâzar bir öyküsünde, peki ya hatırlamadan yaşanabilir mi?

"Her şey bir anı; daha yeni yazdığım bu cümle bile çoktan bir anı oldu; sizin, sayın okur, daha yeni okuduğunuz şu sözcük de artık bir anı."

"Deneyim ya da deneyim diye adlandırdığımız şey, çektiğimiz acıların envanteri değil, başkalarının acılarına karşı öğrendiğimiz empatidir."

Puanınız