-%35

Ama Güzel

1. Hamur
Kapak: Karton
94,25 ₺ 145,00 ₺
Ön Okumalı PDF İndir
Ön Okumalı Kitap

495 TL ve üzeri standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!


Kategoriler

  • Kapak Türü: Karton
  • Yayın Dili: Türkçe
  • Sayfa Sayısı: 240
  • Basım Tarihi: Mayıs 2021
  • Kaçıncı Baskı: 1.Baskı
  • Son Basım Tarihi: Mayıs 2021

Geoff Dyer, türler arası sınırları ihlal etmek konusunda, çağdaş İngiliz yazınının akla ilk gelen isimlerinden biri. Yazarın, bilhassa Zona ve Bir Hışımla adlı kitaplarında karşılaştığımız bu türler arası yolculuğu, Ama Güzel’de de sürüyor. Metaforik ve şiirsel diliyle dikkat çeken Dyer, fotoğraflardan ve kimi tarihsel anekdotlardan, ama en çok da müzikal evrenden ona kalanlardan yola çıkarak, cazın efsane isimlerini ve onların çalkantılı hayatlarını kurgusal ve kuramsal bir hazza dönüştürüyor. 
Odağına Duke Ellington-Harry Carney, Lester Young, T. Monk, Bud Powell, Ben Webster, Chet Baker, Charles Mingus ve Art Pepper’ı alan bu çalışma, okura hem önceki yüzyılı yakıp kavuran müzikal bir hareketin, cazın bir tür kişisel antologyasını, hem de Black American müziğinin tarihsel bir çerçevesini sunuyor.

“Caza dair yazılmış en iyi kitap olabilir.”
David Thomson, Los Angeles Times

“Caz hakkında yazılmış olanlar arasında arkadaşlarıma önerdiğim tek kitap. Bu kitap, caz ‘üzerine’ olmaktan çok caz ‘hakkında’ oluşuyla bir mücevher adeta.” 
Keith Jarrett 

“Bu kitaptan zevk alabilmek için caz kurdu olmak zorunda değilsiniz, ancak kitap bittiğinde kendinizi bir caz kurduna dönüşmüş olarak bulabilirsiniz.”
Ralph Blumenthal, New York Times

Puanınız